MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

BR säljer låtsasknogjärn till barn

publicerad 3 december 2013

Den multinationella leksakskedjan BR-Leksaker ifrågasätts efter att det framkommit att man säljer knogjärn, gjorda i skumgummi, till barn och föräldrar. I produktens beskrivning står det att den är “perfekt för låtsasslagsmål”.

Leksakskedjan säljer även andra vapen, såsom revolvrar och gevär, men det är främst knogjärnets produktbeskrivning som lett till reaktioner hos allmänheten.

Mjukt knogjärn i skumgummi med skumgummispetsar. Perfekt för låtsasslagsmål! Detta mjuka knogjärn i skumgummi har långa skumspetsar för extra räckvidd.”

Det är tänkt att knogjärnet av skumgummi ska främst säljas i samband med Halloween, men också året om. I ett pressmeddelande förklarar BR:s ägare Top-Toy varför produkten säljs och marknadsförs.

Knogjärnen säljs främst för Halloween… men produkterna säljs även under hela året som en del barn använder i rollspel. Vi håller dock med om produktbeskrivningen kunde ha skrivits på ett mer ändamålsenligt sätt och det kommer vi att ändra på.”

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend