BR säljer låtsasknogjärn till barn

publicerad 3 december 2013

Den multinationella leksakskedjan BR-Leksaker ifrågasätts efter att det framkommit att man säljer knogjärn, gjorda i skumgummi, till barn och föräldrar. I produktens beskrivning står det att den är ”perfekt för låtsasslagsmål”.

Leksakskedjan säljer även andra vapen, såsom revolvrar och gevär, men det är främst knogjärnets produktbeskrivning som lett till reaktioner hos allmänheten.

Mjukt knogjärn i skumgummi med skumgummispetsar. Perfekt för låtsasslagsmål! Detta mjuka knogjärn i skumgummi har långa skumspetsar för extra räckvidd.”

Det är tänkt att knogjärnet av skumgummi ska främst säljas i samband med Halloween, men också året om. I ett pressmeddelande förklarar BR:s ägare Top-Toy varför produkten säljs och marknadsförs.

Knogjärnen säljs främst för Halloween… men produkterna säljs även under hela året som en del barn använder i rollspel. Vi håller dock med om produktbeskrivningen kunde ha skrivits på ett mer ändamålsenligt sätt och det kommer vi att ändra på.”
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.