300 gravstenar välta i Solna

publicerad 18 december 2020
Norra begravningsplatsen i Solna har ännu en gång blivit vandaliserad.

En kyrkogård i Solna har vandaliserats för andra gången på kort tid.

Natten mot tisdag välte någon eller några 300 gravstenar på Norra begravningsplatsen i Solna. Det är andra gången på en vecka som kyrkogården vandaliseras.

– Det är otroligt sorgligt, vi blir bestörta, säger Svante Borg, förvaltningschef vid kyrkogårdsförvaltningen i Stockholm, till Mitt i Solna.
Dådet ägde rum under natten mot tisdag. Stenarna som vandaliserats står i främst två så kallade ”kvarter”. Kyrkogårdsförvaltningen kommer nu att behöva jobba hårt för att snygga till efter dådet. Alla berörda anhöriga kommer att kontaktas av förvaltningen.

Veckan tidigare blev 33 gravstenar välta.

Ett vaktbolag patrullerar nu på kvällar och nätter och en grind är numera låst. Sedan i somras har begravningsplatsen utökad bevakning. Detta efter den brutala misshandeln av två pojkar som förnedrades och utsattes för övergrepp.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!