300 gravstenar välta i Solna

publicerad 18 december 2020
- av Per Nordin
Norra begravningsplatsen i Solna har ännu en gång blivit vandaliserad.

En kyrkogård i Solna har vandaliserats för andra gången på kort tid.

Natten mot tisdag välte någon eller några 300 gravstenar på Norra begravningsplatsen i Solna. Det är andra gången på en vecka som kyrkogården vandaliseras.

– Det är otroligt sorgligt, vi blir bestörta, säger Svante Borg, förvaltningschef vid kyrkogårdsförvaltningen i Stockholm, till Mitt i Solna.


Annonser:


Dådet ägde rum under natten mot tisdag. Stenarna som vandaliserats står i främst två så kallade ”kvarter”. Kyrkogårdsförvaltningen kommer nu att behöva jobba hårt för att snygga till efter dådet. Alla berörda anhöriga kommer att kontaktas av förvaltningen.

Veckan tidigare blev 33 gravstenar välta.

Ett vaktbolag patrullerar nu på kvällar och nätter och en grind är numera låst. Sedan i somras har begravningsplatsen utökad bevakning. Detta efter den brutala misshandeln av två pojkar som förnedrades och utsattes för övergrepp.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.