Inrikes


Naturvårdsverket betalade 470 000 för fyra poddavsnitt

Nära en halv miljon kronor för fyra avsnitt blev slutsumman innan Naturvårdsverkets podcast lades på is. Det innebär en kostnad på 117 500 kronor per avsnitt, trots att de bara hade i genomsnitt 2 400 spelningar.

Vi är inte riktigt nöjda. Vi skulle gärna se att fler personer lyssnade på poddarna för att vi skulle kunna säga att det är effektivt, säger kommunikationschefen Berit Oscarsson till DN.
Enligt Dagens Nyheters kartläggning har 29 svenska myndigheter sammanlagt spenderat över fem miljoner kronor för utrustning och avgifter till
produktionsbolag samt betalning till gäster som medverkat.

Efter besvikelsen över det ringa antal lyssningar som deras podcast fick så släpps inte längre nya avsnitt. En annan podd som lanserades 2017 av Svenska Institutet är ”Swedishness” som kostade 428 000 kronor fördelat på sex avsnitt innan den gick i graven.

Även den producerades av ett externt produktionsbolag, skriver DN. 
På två år hade knappt 4000 människor lyssnat på varje avsnitt av myndighetens podcast.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!