”Summers ser ut att bli Bernankes efterträdare”

Publicerad 28 augusti 2013, uppdaterad kl. 9:17

Enligt en källa från president Barack Obamas administration, som CNBC talat med, kommer Lawrence ”Larry” Summers med största sannolikhet bli chef för världens största regionala centralbank, The Federal Reserve.

Larry Summers. Foto: Flickr/canada.2020/CC BY-NC-ND 2.0
Larry Summers. Foto: Flickr/canada.2020/CC BY-NC-ND 2.0

Källan säger att Summers förmodligen kommer att presenteras som ny Fed-chef inom några veckor. Detta då han ”fortfarande granskas”, uppger källan för CNBC.

Annons:


Kampen om vem som ska ta över ordförandeposten i The Fed har varit mellan Larry Summers och Janet Yellen. Den förstnämnda har ett starkt demokratiskt stöd medan den andre har ett starkt republikanskt stöd.

Det är troligt att Ben Bernanke kommer att avgå i slutet av året då hans mandatperiod löper ut i januari. I juni i år sade president Barack Obama att den kritiserade Fed-chefen suttit som ordförande ”längre än han velat”. Han valde då också att berömma Bernanke.

Bernanke har även klargjort att inte känner något personligt ansvar till att sitta kvar som Federal Reserves ordförande för att övervaka vändningen i politiken.

 

Läs även:
Obama: Bernanke har varit chef längre än han velat

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend