”Summers ser ut att bli Bernankes efterträdare”

publicerad 28 augusti 2013

Enligt en källa från president Barack Obamas administration, som CNBC talat med, kommer Lawrence ”Larry” Summers med största sannolikhet bli chef för världens största regionala centralbank, The Federal Reserve.

Källan säger att Summers förmodligen kommer att presenteras som ny Fed-chef inom några veckor. Detta då han ”fortfarande granskas”, uppger källan för CNBC.

Kampen om vem som ska ta över ordförandeposten i The Fed har varit mellan Larry Summers och Janet Yellen. Den förstnämnda har ett starkt demokratiskt stöd medan den andre har ett starkt republikanskt stöd.

Det är troligt att Ben Bernanke kommer att avgå i slutet av året då hans mandatperiod löper ut i januari. I juni i år sade president Barack Obama att den kritiserade Fed-chefen suttit som ordförande ”längre än han velat”. Han valde då också att berömma Bernanke.

Bernanke har även klargjort att inte känner något personligt ansvar till att sitta kvar som Federal Reserves ordförande för att övervaka vändningen i politiken.

 

Läs även:
Obama: Bernanke har varit chef längre än han velatStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.