Det blir allt svårare att få plats på landets äldreboenden

Skillnader i chans till äldreboende

Publicerad 15 mars 2017, uppdaterad kl. 17:26

Stockholms stads revisorer har granskad hur stadsdelarna arbetar med ett tryggt boende för äldre, rapporterar Dagens Nyheter. Under 2015 tog stadsdelsnämnderna emot 3 905 ansökningar om vård- och omsorgsboende och 820 ansökningar om servicehus. I till exempel Hägersten-Liljeholmen fick 92 procent av dem som ville flytta till servicehus avslag. Siffran i Spånga-Tensta var 21 procent.

– Det är ett jättestort problem att det är så stora skillnader mellan stadsdelarna, säger oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L).

Annons:


Totalt fick 17 procent avslag på ansökan om vård- och omsorgsboende och 43 procent till servicehus, trots att 22 respektive 15 procent gett uttryck för svåra besvär med oro och otrygghet. Revisorerna granskade fem stadsdelar och såg stora variationer i avslag.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend