Skillnader i chans till äldreboende

publicerad 15 mars 2017
Det blir allt svårare att få plats på landets äldreboenden

Stockholms stads revisorer har granskad hur stadsdelarna arbetar med ett tryggt boende för äldre, rapporterar Dagens Nyheter. Under 2015 tog stadsdelsnämnderna emot 3 905 ansökningar om vård- och omsorgsboende och 820 ansökningar om servicehus. I till exempel Hägersten-Liljeholmen fick 92 procent av dem som ville flytta till servicehus avslag. Siffran i Spånga-Tensta var 21 procent.

– Det är ett jättestort problem att det är så stora skillnader mellan stadsdelarna, säger oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L).

Totalt fick 17 procent avslag på ansökan om vård- och omsorgsboende och 43 procent till servicehus, trots att 22 respektive 15 procent gett uttryck för svåra besvär med oro och otrygghet. Revisorerna granskade fem stadsdelar och såg stora variationer i avslag.

 

Artikeln har tidigare publicerats i MiljömagasinetStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.