Pensionärer missar bostadstillägg

publicerad 21 januari 2016
Hyrorna höjs ständigt, men många pensionärer får inte ut de bidrag de har rätt till

Fler pensionärer har rätt till höjt bostadstillägg visar en genomgång från Pensionsmyndigheten. Oanmälda hyreshöjningar är det vanligaste skälet till att äldre får för lite i bostadstillägg.

– Varje år höjs hyrorna runt om i hela landet. Pensionsmyndighe­ten går ut med den här informationen för att påminna om att man behöver anmäla sin nya hyra till oss, för att få rätt bostadstillägg utbetalt. Det är angeläget att alla pensionärer får den ersättning de har rätt till, och därför arbetar vi aktivt för att rätt bostadstillägg ska utbetalas, säger Maria Modin på Pensionsmyndigheten.

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg för pensionärer som ha en låg pension. Tillägget är inkomstprövat och beräknas utifrån bostadskostnad, inkomster samt eventuell förmögenhet.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.