Heineken köper upp bryggeriet Lagunitas

Heineken är det senaste exemplet på stora aktörer som köper upp mindre ölbryggerier. Den holländska öljätten har köpt upp 50 procent av det amerikanska hantverksbryggeriet Lagunitas Brewing Company.

publicerad 8 september 2015

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


19 462 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ölscenen har förändrats i rask takt de senaste årtiondena. Från att vara bara en ”stor stark” säljs det flera olika sorters öl på de flesta krogar internationellt och i Sverige. Öltrenden har lett till att de större aktörerna fått upp ögonen för de mindre hantverksbryggerierna.

Ett av USA:s mest framträdande hantverksbryggerier, Lagunitas Brewing Company i Petaluma, Kalifornien, är det senaste bryggeriet som köps upp av en större aktör. Heineken, världens fjärde största bryggerikoncern, har köpt upp 50 procent av Lagunitas.

– Den här alliansen med världens mest internationella bryggeri är en seger för amerikansk hantverksöl. Det kommer att öppna dörrar som tidigare varit stängda och föra vidare den amerikanska hantverksölscenen över hela världen, säger Tony Magee, Lagunitas grundare och styrelseordförande, i ett gemensamt pressmeddelande.

Affären väntas bli klar under årets sista kvartal.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!