Presidentvalet 2016

Uppgifter: Han blir Trumps vicepresident

Mike Pence

Uppgifter till amerikansk media gör gällande att den neokonservative Indianaguvernören Mike Pence blir Donald Trumps vicepresident. Trump kommer enligt uppgifterna att offentliggöra vem han har valt som vicepresident imorgon.

Det är nyhetssidan Roll Call som talat med en källa med insyn i Donald Trumps presidentkampanj. Enligt källorna kommer Trump att meddela att Mike Pence, guvernör i delstaten Indiana, blir hans vicepresident när Trump i november ska ställas mot Demokraternas Hillary Clinton.
Liksom Donald Trump är Mike Pence känd som en hård motståndare till illegal invandring till USA. Enligt vissa tyckare tillhör han den kontroversiella neokonservativa delen av det republikanska partiet och var bland annat för att USA skulle gå in i Irak 2003, samt en stark anhängare av Israel.

Politiska experter har talat om att Donald Trump är ute efter en vicepresident med en gedigen bakgrund inom politiken, till skillnad från han själv, likt Mike Pence.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!