Sydstatsmonument ersattes av ”black power” staty

publicerad 20 augusti 2017

Vänsterextremister och Black Lives Matter-anhängare ersatte ett sydstatsmonument med en ”black power” staty föreställande en gravid svart kvinna.

Efter att man skändat och avlägsnat minnesmonumentet över sydstatsgeneralerna Robert E. Lee och Stonewall Jackson i Baltimore valde vänsterextremister och Black Lives Matter-anhängare att sända en tydlig signal till vita nationalister genom att uppföra en staty av en gravid svart kvinna som gör en så kallad black power-hälsning.

Statyn av Lee och Jackson var en av fyra sydstatsstatyer som avlägsnades på order av Baltimores borgmästare Catherine Pugh. Avlägsnandet av statyerna motiverades av Pugh med att dessa utgjorde en fara för den allmänna ordningen med hänvisning till demonstrationen i Charlottesville.

Pugh sade att statyerna numera är i säkert förvar och föreslog att man ska förflytta dem till soptippen inom kort.

”Konstnären” Pablo Machioli och några av hans vänner är de som ligger bakom ”black power” statyn som är utsmyckad med en regnbåge, en bebis på ryggen och med en höjd näve belagd i guldglitter.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.