Storbritanniens inrikesminister avgår efter kritik

publicerad 30 april 2018

Den brittiska inrikesministern Amber Rudd meddelar att hon lämnar sin ministerpost efter att det framkommit att hon vilselett parlamentsledamöter.

Amber Rudd tog över som Storbritanniens inrikesminister 2016 och efterträdde den nuvarande premiärministern Theresa May på posten.

Nu avgår Amber Rudd som inrikesminister sedan det framkommit att hon ljugit för parlamentsledamöter angående deporteringen av illegala invandrare i landet. I en utfrågning i parlamentet ska Rudd ha förnekat att inrikesdepartementet inte hade några mål för att tvångsutvisa illegala invandrare. Dessa uppgifter var felaktiga, någonting som Rudd ska ha varit medveten om.

Premiärminister Theresa May har stöttat sin inrikesminister trots det hårda kritiken som riktats mot Rudd. Men på söndagen lämnade till slut Amber Rudd in sin avskedsansökan.

Nya Dagbladet rapporterade ifjol om att Amber Rudd och den brittiska staten ville göra det olagligt att besöka “högersajter” och att detta skulle kunna bestraffas med fängelsestraff.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!