Rohingyer massakrerade hinduer i Myanmar

publicerad 28 maj 2018

En grupp beväpnade rohingyer har utfört minst en massaker mot hinduiska bybor i den krigshärjade regionen Rakine i Myanmar, rapporterar Amnesty International.

En etnisk konflikt har blossat upp de senaste åren i det asiatiska landet Myanmar (Burma). Majoritetsbefolkningen är buddister och landets militär har anklagats för att dödat, torterat och fördrivit rohingyerna – inte minst av västerländsk media där de muslimska rohingyerna konstant utmålas som offer.

En ny rapport från visar dock att en grupp rohingyer, som kallar sig själva Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA), dödat upp till 99 hinduiska män, kvinnor och barn medan de även kidnappat bybor. De kidnappade byborna ska ha tvingats att konvertera till islam för att överleva.

Myanmars regering har rättfärdigat de brutala militära tillslagen mot rohingyerna genom att påstå att de stävjar ett väpnat uppror.

 

Källa: Amnesty International
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.