Förgiftningen av Skripal

Massutvisningar av ryska diplomater

Den ryska ambassaden i Washington DC

USA har fattat beslut om att utvisa sammanlagt 60 ryska diplomater. Samtidigt utvisas en rysk diplomat från Sverige.

Det är mot bakgrund av giftgasattacken på den före detta ryska spionen och dubbelagenten Sergej Skripal som de ryska diplomaterna utvisas från USA. USA och de flesta EU-länder är överens om att Ryssland är skyldiga till mordet på Skripal och hans dotter i Storbritannien. Ryssland har bestämt förnekat att man är skyldiga till giftgasattacken på Sergej Skripal.
Under måndagen meddelade Vita huset att USA kommer att utvisa sammanlagt 60 ryska diplomater verksamma i USA. Utöver utvisningen av diplomaterna stänger man även det ryska konsulatet i Seattle.

Kort efter Vita husets besked meddelade Europeiska rådets ordförande Donald Tusk att 14 av EU:s medlemsstater kommer att följa i USA:s ledband och utvisa fler ryska diplomater från sina länder. Även Sverige utvisar en rysk diplomat.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • EU
  • Ryssland
  • USA