84 dödade i lastbilsattentat i Nice

publicerad 15 juli 2016
https://www.youtube.com/watch?v=Oystp3OQb3g

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Minst 84 personer har avlidit och över 100 skadats efter att en lastbil avsiktligt kört rakt in i folkmassa i franska Nice. Den franska regeringen beskriver det hela som ett terrorattentat, rapporterar internationella medier.

Vid halv 11-tiden på torsdagskvällen körde en lastbil in en folksamling i den sydöstra kuststaden Nice, i samband med det franska nationaldagsfirandet den 14 juli.

Enligt lokala myndigheter ska föraren av lastbilen och polis sedan skjutit mot varandra. Föraren uppges vara ihjälskjuten. De lokala myndigheterna beskriver det hela som en attack, rapporterar RT.

Nice borgmästare Christian Estrosi bekräftar att 84 personer avlidit i vad som han beskriver som den värsta tragedin i Nice historia. Han säger också att lastbilen innehöll vapen och granater, uppger fransk tv.

Det var totalt kaos. Vi såg hur människor träffades av lastbilen. Jag fick skydda mitt ansikte för allt bråte som flög omkring, säger ett ögonvittne till BBC.

Terrororganisationen Islamiska staten, IS, misstänks av internationella experter vara skyldiga, men ingen har ännu tagit på sig attentatet.

Frankrikes president François Hollande har kallats till krismöte med inrikesministeriet med anledning av det inträffade.

Händelsen är den dödligaste i Europa sedan det islamistiska terrordådet i Paris i november ifjol, där 129 personer miste livet.

Samtidigt vid halv 11-tiden exploderade fyrverkerier på en lastbil utanför Eiffeltornet i huvudstaden Paris. Personer i närheten av Eiffeltornet uppmanas att hålla sig undan området.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!