Historiker nekas logi i Berlin

publicerad 19 juli 2013

Flertalet hotell i den tyska huvudstaden Berlin nekar den kontroversiella historikern och författaren David Irving tillträde, rapporterar internationella medier.

Foto: Wikimedia Commons/Public Domain
Foto: Wikimedia Commons/Public Domain

Den kontroversiella historikern ska i september hålla en föreläsning i Berlin. I samband med det har Irving planerat att ta in på ett hotell.

Men efter en kampanj från den tyska miljöpartisten Volker Beck, som kontaktade det tyska hotell-och restaurangförbundet Dehoga, har förbundet nu uppmanat hotellen att neka Irving att bo på hotellen , skriver Huffington Post.

”Vänligen upplåt inte era rum till högerextrem propaganda”, uppmanar Dehoga sina medlemmar.

David Irving dömdes i Wien 2006 till tre års fängelse. Detta för att han i Österrike 1989 torgfört olagliga idéer genom att han enligt domstolens uppfattning skall ha ”förnekat förintelsen”.

Irving har varit förbjuden att resa till Tyskland ändå fram till 2022, men en domstol i München lättade förbudet sedan han överklagat beslutet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.