Grekland kämpar mot illegala migrantströmmar från Turkiet

publicerad 4 mars 2020
Grekisk militär har kallats till gränsen.

Efter att Turkiet öppnat portarna försöker Grekland nu stoppa de omfattande migrantströmmarna som söker sig mot Europa. Först infördes en månads asylstopp och nu har man infört snabbrättegångar och kännbara fängelsestraff för migranter som olovligen korsar gränsen.

I lördags öppnade Turkiet gränsen på vid gavel, och nu försöker stora massor arabiska, afghanska och persiska migranter ta chansen att ta sig in på den europeiska kontinenten.

Samtidigt försöker Grekland desperat förhindra en ny gränslös situation som under migrationskrisen hösten 2015. Den senaste nya skyddsåtgärden man vidtagit är fängelsestraff för migranter som olovligen tagit sig in i landet, rapporterar SR. Den som olovligen korsar den grekiska gränsen döms nu i snabbrättegångar till upp emot 4 års fängelse, utan rätt till permission.
Trots att det även tidigare funnits lagutrymme dömdes tidigare inte migranter som tagit sig in i Grekland. Efter policyförändringen som trädde i kraft i lördags dömdes 45 personer på bara ett dygn.

Vidare har man stoppat rätten att söka asyl i landet under en månad. Armén är inkallad till gränsen, och man använder tårgas och varningsskott i gränsområdet till Turkiet för att markera gränsen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!