Front National nu störst i Frankrike

Det franska nationalistpartiet Front National har i en opinionsundersökning blivit landets största parti inför EU-valet som sker nästa år. Totalt skulle nästan var fjärde fransman rösta på Front National om det var val idag.

Publicerad 11 november 2013
  Marine Le Pen leder Front National

  Det är opinionsinstitutet Ifop som står bakom undersökningen som gäller för oktober månad i år. Man frågade 1 893 fransmän om vilket parti de skulle rösta på i det kommande EU-valet i maj nästa år. Totalt gick det franska nationalistpartiet upp tre procentenheter från Ifops senaste undersökning i våras.

  Medan 24 procent tänker rösta på Front National fick det borgliga UMP 22 procents stöd. Socialistpartiet under ledning av nuvarande presidenten François Hollandes skulle få en knapp femtedel av rösterna, 19 procent.

  "För första gången i en undersökning inför ett val har Front National kommit klart före både det styrande socialistpartiet och UMP", skriver Ifop.
  Front National är främst emot massinvandring och EU. Man beskrivs som ett anti-globalistiskt nationalistparti. Jean-Marie Le Pen lämnade i januari 2011 över partiledarposten, efter att ha varit med och grundat partiet 1973, till sin dotter Marine.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!