Terrordådet på Manhattan

Minst 8 döda i terrorattack i centrala New York

Minst åtta personer har avlidit efter att ha blivit påkörda av en pickup i centrala New York City under tisdagseftermiddagen lokal tid. En person med uzbekiskt ursprung har gripits efter vad New Yorks borgmästare kallar för ett terrordåd.

Attacken inträffade strax efter klockan tre på tisdagseftermiddagen på södra Manhattan. I en pickup ska en ensam gärningsman kört på flera personer under en 17 kvarter lång vansinnesfärd. Minst åtta personer har avlidit och elva skadats, varav tre barn.
Den person som anhållits av polis är en 29-årig person som 2010 kom till USA från Uzbekistan. 29-åringen ska bland annat ha lämnat en bild på en IS-flagga i pickupen, rapporterar New York Post.

Enligt flera poliskällor ska den misstänkte gärningsmannen ropat “Allahu akbar” (“gud är stor”, på arabiska) efter att han klev ur pickupen för att sedan fly platsen. Han blev kort efteråt skadeskjuten av en polis och förd till sjukhus. Hans tillstånd ska inte vara livshotande.

President Donald Trump twittrade på tisdagskvällen om att han nu gett order till Homeland Security att skärpa inresekontrollerna till USA.

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!