Fem afghanska poliser dödades av Nato

publicerad 21 augusti 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Från en helikopter råkade en amerikansk Natostyrka, av misstag, döda fem polismän i Nangarharprovinsen i Afghanistan. Nu ökar friktionen mellan Afghanistans president Hamid Karzai och de Nato-allierade.

Händelsen inträffade på en polisiär kontrollpunkt i provinsen Nangarhar i samband med en eldstrid mellan afghanska säkerhetsstyrkor och rebeller. En Nato-helikopter fick i uppdrag att hjälpa säkerhetsstyrkorna med eldunderstöd, och i samband med det miste fem människor livet på grund av eldgivningen från helikoptern, rapporterar BBC.

Oavsiktliga dödsfall på civila, som orsakas av Natos hårt kritiserade flyganfall, har lett till att Afghanskans president Hamid Karzai, och andra länder i regionen, velat införa ett förbud för att kalla in luftunderstöd.

Händelsen kommer samtidigt som USA försöker att återuppta förhandlingar med den Afghanska presidenten Hamid Karzai, vilket tros försvåra förhandlingarna.

Flygstridskrafter anses avgörande för kampen om kontrollen över de bergiga områdena nära den pakistanska gränsen, skriver BBC.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!