EU-parlamentets talman avled under natten

publicerad 11 januari 2022
- av Sofie Persson
Sassoli th. i möte med ultraglobalisten Klaus Schwab i Davos 2020.

Den italienske politikern David Sassoli har avlidit. Enligt uppgift ska han ha varit sjuk under en längre tid och legat inlagd på sjukhus, senast i slutet av december.

Sassoli föddes 1956 i Florens. Han påbörjade sin karriär som journalist men valde sedan politikens väg och gick med i Demokratiska Partiet 2009. Han valdes därefter in som ledamot i Europaparlamentet samma år och har sedan 2019 varit EU:s talman.

Ett uttalande från hans talesman Roberto Cuillo på Twitter klargör att han avlidit under natten på ett sjukhus i Aviano i nordöstra Italien.


Annonser:Sassoli uppges ha lidit av ”allvarliga komplikationer i immunsystemet” och har varit sjuk i bland annat lunginflammation under en längre tid samt blivit inlagd på sjukhus ett flertal gånger, nu senast den 26:e december.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.