Utrikes

Epsteins ex-flickvän åtalas

Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.
Ghislaine Maxwell, den tidigare flickvännen till omtalade sexbrottsdömde pedofilen Jeffrey Epstein, åtalas nu för människohandel av minderårig. Ghislaine Maxwell är känd som den avlidne pedofilen Jeffrey Epsteins flickvän och samarbetspartner. Det var i juni 2020 som Maxwell greps av FBI, något som Nya Dagbladet rapporterade om, för misstankar om att hon hjälp Epstein att utnyttja unga flickor sexuellt. Nu står det klart att Maxwell kommer att åtalas för människohandel av en 14-årig flicka, rapporterar The New York Times. Dessa misstankar är allvarligare än tidigare då det endast gällde medhjälp till människohandel. Maxwell ska ha övertalat den 14-åriga flickan att ha sexuellt umgänge med Epstein, för att sedan betala henne för det. Både Maxwell och Epstein ska också ha övertalat flickan att hitta andra flickor som Epstein kunde ha sexuellt umgänge med. Hon nekar själv till brott. Ghislaine Maxwell är dotter till tidningsmogulen Robert Maxwell Som ägde New York Daily News samt Daily Mirror. Maxwell har tidigare arbetat på tidningarna New York Post och The European men blev framförallt känd för sin relation med den pedofilen Jeffrey Epstein som dog under mystiska omständigheter i arresten i vad som uppgavs vara självmord. Jeffrey Epstein dömdes 2008 för sexköp och fick 13 månaders fängelse med tillåtelse att gå till jobbet. I juli 2019 greps han igen men nu med misstankar om sexhandel av minderåriga. I augusti 2019 hittades han död i sin cell.   Sofie Persson sofie.persson@nyadagbladet.se

Fakta

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!