Epsteins ex-flickvän åtalas

publicerad 30 mars 2021
- av Sofie Persson
Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.

Ghislaine Maxwell, den tidigare flickvännen till omtalade sexbrottsdömde pedofilen Jeffrey Epstein, åtalas nu för människohandel av minderårig.

Ghislaine Maxwell är känd som den avlidne pedofilen Jeffrey Epsteins flickvän och samarbetspartner. Det var i juni 2020 som Maxwell greps av FBI, något som Nya Dagbladet rapporterade om, för misstankar om att hon hjälp Epstein att utnyttja unga flickor sexuellt. Nu står det klart att Maxwell kommer att åtalas för människohandel av en 14-årig flicka, rapporterar The New York Times. Dessa misstankar är allvarligare än tidigare då det endast gällde medhjälp till människohandel.

Maxwell ska ha övertalat den 14-åriga flickan att ha sexuellt umgänge med Epstein, för att sedan betala henne för det. Både Maxwell och Epstein ska också ha övertalat flickan att hitta andra flickor som Epstein kunde ha sexuellt umgänge med. Hon nekar själv till brott.

Ghislaine Maxwell är dotter till tidningsmogulen Robert Maxwell Som ägde New York Daily News samt Daily Mirror. Maxwell har tidigare arbetat på tidningarna New York Post och The European men blev framförallt känd för sin relation med den pedofilen Jeffrey Epstein som dog under mystiska omständigheter i arresten i vad som uppgavs vara självmord.

Jeffrey Epstein dömdes 2008 för sexköp och fick 13 månaders fängelse med tillåtelse att gå till jobbet. I juli 2019 greps han igen men nu med misstankar om sexhandel av minderåriga. I augusti 2019 hittades han död i sin cell.


Fakta

 Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.