JEFFREY EPSTEIN-FALLET

Jeffrey Epsteins partner Ghislaine Maxwell gripen av FBI

Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.

Ghislaine Maxwell, som pekats ut som den framlidne pedofilen Jeffrey Epsteins samarbetspartner, har gripits av FBI, misstänkt för att ha hjälpt Epstein att utnyttja minderåriga flickor.

Sedan finansmannen och sexbrottslingen Jeffrey Epsteins mystiska självmord i ett amerikanskt fängelse i augusti förra året har världens blickar riktats mot den brittiska societetsdamen Ghislaine Maxwell. Maxwells kopplingar till Epstein har varit tydliga och hon har anklagats för att ha hjälpt Epstein och andra personer inom samhällets elit att utnyttja och förgripa sig på kvinnor, som ofta var minderåriga.
Under torsdagen greps Maxwell av FBI i New Hampshire. Åklagare kommer att väcka åtal mot Maxwell för att ha konspirerat med Jeffrey Epstein och smugglat minderåriga flickor som sedan utnyttjats sexuellt, rapporterar NBC News, som var först med nyheten om att Maxwell arresterats.

Ghislaine Maxwell är dotter till den framlidne brittisk-judiske mediemogulen Robert Maxwell, född Ján Ludvík Hyman Binyamin Hoch i dåvarande Tjeckoslovakien år 1923. Robert Maxwell avled 1991 under mystiska förhållanden på en båt utanför Kanarieöarna och ska enligt brittisk press ha varit en agent åt den israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Även Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein har pekats ut som Mossad-agenter.

Ghislaine Maxwell har även anklagats för att ha försett prins Andrew, av det brittiska kungahuset, med den då minderåriga flickan Virginia Roberts Giuffre, som påstår att den brittiske prinsen utnyttjade henne sexuellt. Prins Andrew har sedan anklagelserna blivit offentliga valt att dra sig tillbaka från de officiella plikter han hade inom det brittiska kungahuset.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!