Utrikes

Macron skippar presskonferens – “mina idéer är för komplexa”

Den franske presidenten Emmanuel Macron kommer inte att delta vid någon presskonferens i samband med nationaldagsfirandet den 14 juli, vilket är sedvanligt för franska presidenter. Orsaken är enligt honom själv att journalister inte förstår hans “komplexa idéer”.

Emmanuel Macron säger sig inte vilja svara på några frågor från medierna under nationaldagsfirandet den 14 juli, där bland annat USA:s president Donald Trump kommer närvara. Enligt källor till franska Le Monde ska Macron ha sagt att journalisterna inte förstår sig på honom och hans “komplexa idéer”.

Att Emmanuel Macron nobbar en presskonferens med den motiveringen har gjort att han hånats och kritiserats – särskilt eftersom han tidigare sagt att han just skulle ställa upp på presskonferensen, skriver The Telegraph.

“10 meningar från Macron som är för komplexa för er”, löd en rubrik från en artikel i Buzzfeeds franska upplaga. Även andra franska medier, som tidningen Marianne, har hånat Macron med rubriker som “Vi inte förstår president Macron”.

 

Fotnot: Efter kritiken ändrade sig Macron och ställde upp på en presskonferens i Paris tillsammans med USA:s president Donald Trump.

Liknande artiklar

Islamistisk rappare ska uppträda på Bataclan i Par... Medine, en 37-åring öppet islamistisk rappare, ska uppträda på Bataclan – platsen där 89 personer dödades av islamister ...
Frankrikes varning: Handelskrig med USA om några d... Frankrikes finansminister Bruno Le Maire varnar nu för att ett fullskaligt handelskrig kan bryta ut mellan EU och USA ef...
USA attackerar Syrien med över 100 missiler Under lördagen gav USA:s president Donald Trump order om att USA, tillsammans med Frankrike och Storbritannien, skulle b...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!