Macron skippar presskonferens – ”mina idéer är för komplexa”

publicerad 5 juli 2017

Den franske presidenten Emmanuel Macron kommer inte att delta vid någon presskonferens i samband med nationaldagsfirandet den 14 juli, vilket är sedvanligt för franska presidenter. Orsaken är enligt honom själv att journalister inte förstår hans ”komplexa idéer”.

Emmanuel Macron säger sig inte vilja svara på några frågor från medierna under nationaldagsfirandet den 14 juli, där bland annat USA:s president Donald Trump kommer närvara. Enligt källor till franska Le Monde ska Macron ha sagt att journalisterna inte förstår sig på honom och hans ”komplexa idéer”.

Att Emmanuel Macron nobbar en presskonferens med den motiveringen har gjort att han hånats och kritiserats – särskilt eftersom han tidigare sagt att han just skulle ställa upp på presskonferensen, skriver The Telegraph.

”10 meningar från Macron som är för komplexa för er”, löd en rubrik från en artikel i Buzzfeeds franska upplaga. Även andra franska medier, som tidningen Marianne, har hånat Macron med rubriker som ”Vi inte förstår president Macron”.

 

Fotnot: Efter kritiken ändrade sig Macron och ställde upp på en presskonferens i Paris tillsammans med USA:s president Donald Trump.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.