Dödssiffran stiger i Indien efter kraftigt monsunregn

publicerad 19 juni 2013

Över 130 personer rapporteras ha omkommit i Indien efter att översvämningar drabbat landets norra delar. Nu vänder sig Indien till armén för att få hjälp.

Det är regionerna Uttarakhand och Himachal Pradesh som har drabbats värst av monsunregnen. Efter att så många människor nu är strandsatta ber myndigheterna nu armén om hjälp.

Militärhelikoptrar lyckades ge akut livsmedelsbistånd till 5000 människor som var strandsatta i Uttrakhand i norra Indien under onsdagen. Det totala antalet som just nu är strandsatta i Indien uppgår enligt BBC till omkring 70 000 personer.

– Regeringen och armén försöker just nu att undsätta de tusentals turister som har blivit strandsatta nära de insjunkna dalarna, sade Jaspal Arya, katastrofhjälpsminister i Uttarakhand, till AFP.

Monsunregnen varar vanligtvis från juni till september i Indien. I år har det fallit betydligt mer regn i landets norra delar än under tidigare år, rapporterar BBC.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.