Sexanklagelserna

Demokratisk senator avgår efter sextrakasserier

Minnesotasenatorn Al Franken avgår som senator i kölvattnet av de sexuella trakasserier han anklagats för.

Det var i förra månaden som en bild på den demokratiske senatorn Al Franken spreds. I bilden, som togs 2006, ses Franken ta på en sovande kvinnas bröst. Bilden, och anklagelser om andra sexuella trakasserier, utlöste en kritikstorm mot senatorn från Minnesota.
Under torsdagen meddelade Al Franken att han lämnar sitt uppdrag som senator inom de närmsta veckorna, rapporterar Washington Times. Dagen innan Frankens besked hade ett flertal demokratiska senatorer uppmanat honom att avgå.

Jag är stolt över min tid i senaten och jag har använt min makt för att stärka kvinnors rättigheter, sade Franken vid en presskonferens på torsdagen.

Al Franken tillträdde som senator i Minnesota 2009 och var innan dess välkänd i USA som komiker, främst från humorprogrammet Saturday Night Live på 70- 80- och 90-talet.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!