David Rockefeller är död

publicerad 20 mars 2017
- av Alexander Almqvist
David Rockefeller

Bankmannen och globalisten David Rockefeller har gått bort. Dödsorsaken var hjärtsvikt. Han blev 101 år och somnade in i sitt hem i Pocantico Hills, New York.

David Rockefeller föddes 1915 i New York och var fram tills sin död det enda kvarvarande barnbarnet till John D. Rockefeller.

Under sitt 101-åriga liv hade Rockefeller flera betydelsefulla uppdrag. Mellan 1969-1980 var han vd för Chase Bank. Han var även grundaren till den inflytelserika tankesmedjan Trilateral Commission och har varit medlem i Bilderberggruppens styrkommitté.


Annonser:


David Rockefeller har pekats ut som en av de mest drivande aktörerna för att få till en så kallad ny världsordning, vilket han tog upp i sina memoarer.

”Vissa tror att vi är en del av ett hemligt konsortium som arbetar mot USA:s bästa, som också menar att jag och min familj är internationalister som konspirerar med andrar runt om i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en värld, om man så vill. Om det är anklagelsen, så erkänner jag mig skyldig och jag är stolt över det.”

Under de senaste åren fokuserade David Rockefeller mycket på filantropi och han har skänkt hundratals miljoner dollar till olika ändamål.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.