David Rockefeller
Pressbild: The Rockefeller Archive Center

David Rockefeller är död

Publicerad 20 mars 2017, uppdaterad kl. 17:33

Bankmannen och globalisten David Rockefeller har gått bort. Dödsorsaken var hjärtsvikt. Han blev 101 år och somnade in i sitt hem i Pocantico Hills, New York.

David Rockefeller föddes 1915 i New York och var fram tills sin död det enda kvarvarande barnbarnet till John D. Rockefeller.

Annons:


Under sitt 101-åriga liv hade Rockefeller flera betydelsefulla uppdrag. Mellan 1969-1980 var han vd för Chase Bank. Han var även grundaren till den inflytelserika tankesmedjan Trilateral Commission och har varit medlem i Bilderberggruppens styrkommitté.

David Rockefeller har pekats ut som en av de mest drivande aktörerna för att få till en så kallad ny världsordning, vilket han tog upp i sina memoarer.

”Vissa tror att vi är en del av ett hemligt konsortium som arbetar mot USA:s bästa, som också menar att jag och min familj är internationalister som konspirerar med andrar runt om i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en värld, om man så vill. Om det är anklagelsen, så erkänner jag mig skyldig och jag är stolt över det.”

Under de senaste åren fokuserade David Rockefeller mycket på filantropi och han har skänkt hundratals miljoner dollar till olika ändamål.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • buscador

  Kan det ha ett samband med budgettaket i USA den 15:de mars?
  Trump återinförde Republiken USA och då landar hela statsskulden på the US corp. Källa Ben Fulford.

 • Dacke

  Får hoppas att idéerna till en ny världsordning växer fram och den gamla begravs tillsammans med David Rockefeller.
  “….fokuserade David Rockefeller mycket på filantropi och han har skänkt hundratals miljoner dollar till olika ändamål.” Har för mig att det är avdragsgillt, pengar som skänkts till välgörenhet? I slutänden kanske det ändå blev en lukrativ affär?

 • buscador

  Tittade runt lite och det finns arvtagare så fortsättning följer.

 • dutten99

  Alternativet för den händige är att vara med och starta en egen och HUMAN världsordning. Men jag kan inte se enda person i dessa kommentarsfält som är intresserad av att göra det. Jag har efterfrågat intresse, men mötts av total tystnad.
  Hur kommer det sig?
  Vill ni ha globalisternas NWO? jag tror det, det ser så ut.

 • RMG49

  Äntligen slipper vi detta slem till människa, men det gör tyvärr ingen skillnad eftersom det finns tiotusentals precis lika honom. Alla avhumaniserade av sin egen girighet. Nästa steg i denna utveckling är ren skär ondska.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend