Utrikes

David Rockefeller är död

David Rockefeller

Bankmannen och globalisten David Rockefeller har gått bort. Dödsorsaken var hjärtsvikt. Han blev 101 år och somnade in i sitt hem i Pocantico Hills, New York.

David Rockefeller föddes 1915 i New York och var fram tills sin död det enda kvarvarande barnbarnet till John D. Rockefeller.

Under sitt 101-åriga liv hade Rockefeller flera betydelsefulla uppdrag. Mellan 1969-1980 var han vd för Chase Bank. Han var även grundaren till den inflytelserika tankesmedjan Trilateral Commission och har varit medlem i Bilderberggruppens styrkommitté.

David Rockefeller har pekats ut som en av de mest drivande aktörerna för att få till en så kallad ny världsordning, vilket han tog upp i sina memoarer.

”Vissa tror att vi är en del av ett hemligt konsortium som arbetar mot USA:s bästa, som också menar att jag och min familj är internationalister som konspirerar med andrar runt om i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en värld, om man så vill. Om det är anklagelsen, så erkänner jag mig skyldig och jag är stolt över det.”

Under de senaste åren fokuserade David Rockefeller mycket på filantropi och han har skänkt hundratals miljoner dollar till olika ändamål.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!