Utrikes

Amerikanska flottans nya svärmdrönare

Publicerad 22 april 2015

För bara några veckor sedan lanserade den amerikanska flottan en prototyp av sitt nya drönarsystem, Locust. Drönarna kommer, efter att de skjutits ut, att skingra sig likt gräshoppor och kan gemensamt attackera sitt mål.

Projektet har genomförts av Office of Naval Research, ONR, som är en del inom den amerikanska flottan. Locust, engelska för ”gräshoppa”, fungerar genom att 30 drönare likt en gräshoppssvärm skjuts ut genom ett rör och automatiskt interagerar med varandra i luften.

I ett pressmeddelande skriver ONR att Locust kommer ge flottan ett taktiskt övertag. Drönarsvärmen kan användas till försvar men också för att attackera särskilda mål.

I framtiden kan amerikanska fartyg, flygplan och obemannade farkoster komma att bestyckas med Locust.
De senaste åren har USA och resten av världens användande av drönare, såväl militära som civila, ökad kraftigt. Inom militären har drönare visats sig vara väldigt kostnadseffektiva. Enligt ONR kan hundratals mindre drönare vara billigare än en enskild bemannad farkost.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • drönare
  • Flottan