Utrikes

Kina anklagas för skörd av mänskliga organ

Utredningsgruppen China Tribunal anklagar Kina för att skörda organ i stor skara. Särskilt utsatta för de ofrivilliga organstölderna ska vara utövare av den spirituella Falungongrörelsen, uigurer och politiska samvetsfångar.

Enligt utredningsgruppen ska den kinesiska regimen ta hjärtan, njurar, lungor och hud från de drabbade. 
Kina har alltid förnekat organstöld, men enligt Hamid Sabi som företräder China Tribunal finns det bevis för motsatsen. Han menar att Kina begår brott mot mänskligheten och att så kallade samvetsfångar, vid sidan av de två ovan nämnda religiösa grupperna, i stor utsträckning fått sina organ uttagna mot sin vilja.
Enligt rapporten ska offren fortfarande ha varit vid liv när de skurits öppna och fått sina inre organ bortopererade och sedan sålda eller använda för medicinsk forskning. Sabi menar att det handlar om hundratusentals offer och en av de största förbrytelserna under modern tid.

Offer för offer och dödsfall för dödsfall, att skära ut hjärtan och andra organ från levande, oskyldiga och fredliga människor utgör en av de värsta
grymheterna under det här seklet, säger han.

Sabi ber FN att utreda anklagelserna noga för att se om den kinesiska regimen gjort sig skyldiga till folkmord och brott mot mänskligheten.

 

Källa: Business Insider

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Kina
  • uigurer