Kina anklagas för skörd av mänskliga organ

publicerad 7 oktober 2019

Utredningsgruppen China Tribunal anklagar Kina för att skörda organ i stor skara. Särskilt utsatta för de ofrivilliga organstölderna ska vara utövare av den spirituella Falungongrörelsen, uigurer och politiska samvetsfångar.

Enligt utredningsgruppen ska den kinesiska regimen ta hjärtan, njurar, lungor och hud från de drabbade. 
Kina har alltid förnekat organstöld, men enligt Hamid Sabi som företräder China Tribunal finns det bevis för motsatsen. Han menar att Kina begår brott mot mänskligheten och att så kallade samvetsfångar, vid sidan av de två ovan nämnda religiösa grupperna, i stor utsträckning fått sina organ uttagna mot sin vilja.

Enligt rapporten ska offren fortfarande ha varit vid liv när de skurits öppna och fått sina inre organ bortopererade och sedan sålda eller använda för medicinsk forskning. Sabi menar att det handlar om hundratusentals offer och en av de största förbrytelserna under modern tid.

Offer för offer och dödsfall för dödsfall, att skära ut hjärtan och andra organ från levande, oskyldiga och fredliga människor utgör en av de värsta
grymheterna under det här seklet, säger han.

Sabi ber FN att utreda anklagelserna noga för att se om den kinesiska regimen gjort sig skyldiga till folkmord och brott mot mänskligheten.

 

Källa: Business Insider
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.