”Bedazzled” värmer med humor och hjärta

Mina senaste recensioner har haft en lutning mot action, thrillers och krigsdrama, så med denna modesta recension vill jag lätta något på stämningen och liva upp tillvaron en smula - om så endast för cirka 90 minuter. Låt mig presentera den finfina och charmanta komedin "Bedazzled" från år 2000.

publicerad 16 oktober 2021
Elliot (Brendan Fraser) blir ”en mjuk och ömsint man som är i kontakt med sitt feminina jag”.

Denna förträffliga pärla till komedi är snitsigt och med värme regisserad av humorsnillet Harold Ramis. Ramis har ytterligare förnäma komedier på sitt CV såsom Caddyshack, Groundhog Day och Analyze This. Helgalna och stolliga filmer, samtliga dessa tre. I filmens ledande roller ser vi Brendan Fraser (The Mummy-filmerna) samt supermodellen Elizabeth Hurley. Dessa två levererar förträffliga skådespelarinsatser och har en genuin kemi mellan varandra som höjer filmen rejält. Att Fraser i sina bästa stunder är en mycket bra skådespelare visste jag…

Bedazzled (Djävulen och jag) är en amerikansk komedifilm från 2000 i regi av Harold Ramis. Filmen är en nyinspelning av den brittiska filmen Bedazzled (Min kompis Djävulen) från 1967.

 


Liknande artiklar: