Sport och action i ett

publicerad 29 juni 2021
action

Om du gillar höga hastigheter och actionsport så ska du veta att du inte är ensam. Idag väljer allt fler att engagera sig i sporter som tillför en den nödvändiga dosen av spänning i vardagen.

Vilka sporter klassas som actionsporter? Förutom motorcykel, downhill och enduru som kan vara farliga i vissa situationer så finns det alternativ som är lite säkrare men med liknande adrenalin. Rullskridskor, skateboard och scooters är riktigt bra varianter för dig som gärna kör lite snabbare och har kul i stadsmiljö. Du kan handla allt som behövs för din actionsport på nätet. Scootworld är bara ett exempel på en internetbaserad affär som erbjuder det mesta som du skulle behöva.

Köp passande skydd

Skydd är ett absolut måste oavsett om du kör skate eller väljer att rulla med dina skridskor. Vilket skydd är obligatoriskt? Hjälm handleds-, och knäskydd bör du absolut införskaffa och ha på dig när du åker runt. Känner du dig säkrare efter ett tag, speciellt om du kör skate kan du faktiskt unna dig lite frihet och ta a handledsskyddet. Men vänta gärna tills du faktiskt har blivit mer säker på dina rörelser och kan hantera hastigheten på ett bra sätt innan du väljer bort någon del av skyddet. Oberoende av om du är proffs eller nybörjare ska du dock behålla hjälmen.

Kläder och tillbehör

Det är allmänt känt att actionsporter går hand i hand med passande kläder och tillbehör. Detta gäller speciellt dem som kör skate eller scooter. Vill du komplettera din upplevelse och dyka in i den specifika subkulturen som är en del av din utvalda sport kan du absolut göra det. Det finns speciella klädaffärer som tillverkar sådana typer av plagg. Det är alltid extra kul att köpa coola kläder och skor som du kan åka runt med. Vilken stil skulle passa dig? Titta gärna runt och välj någon som gör hör till både sporten och din personlighet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.