Vad vinner man på att spela på sport?

publicerad 6 juli 2018

När man satsar pengar på sport så finns det en del aspekter att ta hänsyn till. Vilken sport vill man spela på och hur mycket pengar är man redo att lägga?

Innan man överhuvudtaget börjar så bör man tänka efter varför man vill lägga pengar på sportevent som man inte själv är delaktig i eller har möjlighet att påverka. Denna fråga kan verka komplex, men det finns faktiskt bara två möjliga svar. Antingen spelar vi för spänningen och nöjets skull, eller för att vinna pengar. Ibland är det givetvis en kombination av båda, men i huvudsak bör man spela på en lagom nivå för att det är roligt och blir det vinst så är det bara ett plus i kanten.

Att spela på sport är ett av de mest spännande och snabbast växande sätten att njuta av sportevenemang. Historiskt sett så har denna typ av spelande existerat i hundratals år, om inte ännu längre i vissa antika samhällen. I modern tid har hobbyn ökat lavinartat i popularitet framförallt tack vare internet. Spelare kan nu undersöka sina val mycket mer effektivt och noggrant, och kan även placera sina insatser via dator, mobil eller surfplatta utan att ens behöva lämna huset. Denna bekvämlighet innebär med all rimlighet att hobbyn kommer fortsätta växa under de närmaste åren.

Odds erbjuds för nästan varje sport som existerar, med de mest populära i toppen som fotboll, hockey, basket och boxning. De flesta spelsajter har även odds på mindre populära sporter som golf, bowling, volleyboll, med mera. Vissa bookmakers erbjuder till och med möjligheten att satsa på händelser som inte alls handlar om sport, till exempel olika presidentval.

Är det verkligen smart att spela på sport? Om vi tar ett exempel så kostar det i genomsnitt ett par hundralappar att gå till den lokala bowlinghallen för lite roligt tidsfördriv. Lägger du istället den summan på ett eller flera fotbollsspel så kommer du få underhållning och spänning som sträcker sig över en längre tid, samtidigt som du har möjligheten att vinna pengar. Det beror helt enkelt på hur man ser på saken och alla har sina egna åsikter.

Att titta på sport är kul i sig, men spänningen förstärks onekligen när det är pengar involverat. De flesta människor har sina favoritlag de vill titta på, men tyvärr spelar inte samma lag hela tiden och det kan dröja mellan de olika tillfällena. Även om det kanske inte är lika intressant att se andra lag spela, så blir det genast väldigt intressant när du har lagt en insats på det lag som du ändå tror har chansen att kamma hem segern. Det krävs inte enorma summor för att det ska bli spännande, vilket är en av fördelarna med sportspel. En liten eller stor insats på ett spel som du redan bryr dig om kan höja spänningen genom taket! Var bara försiktig när du satsar på ditt favoritlag och låt inte känslorna komma i vägen för en smart satsning.

Känner du dig sugen på att börja spela så erbjuder LeoVegas SPORT ett stort utbud på de största ligorna och eventen. De har dessutom ett generöst välkomsterbjudande för nya sportkunder, som kan ta del av 500% i bonus upp till 500 kr eller 200% upp till hela 2000 kr.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.