Skjutbara pooltak

publicerad 28 januari 2022

En pool är en ren investering för fastigheten men också för en familj. Det är många timmar som ni kan spendera tillsammans under varma sommardagar. Det är dessutom en plats som inbjuder er att umgås med grannar eller barnen med sina vänner. Tänk dock på att alltid hålla ett vaksamt öga när barn vistas i poolen eller i närheten av vatten.

Hos Poolgiganten kan du hitta flera snygga och praktiska alternativ. Här finns ett sortiment som säkerställer att ni får ut det mesta av er pool och trädgård. Med ett utbud av olika modeller, färger och material, kan du hitta det du behöver för att täcka din pool. Samtliga av de olika varianterna möjliggör att det sker på ett enkelt och smidigt sätt. Dessutom kan du göra det utan att behöva kompromissa med utseende eller estetiken i din trädgård.

Många fördelar

När de flesta tänker på att ha en pool i sin trädgård så är det oftast de direkta fördelarna de är ute efter. Det kan vara sådant som att barnen ska kunna lära sig simma, ha en naturlig relation till vatten eller för sin egen rekreation och avkoppling. Det många inte tänker på är att det också innebär en del arbete och ansvarstagande. Ett pooltak kan vara till stor hjälp med de här sakerna.

Ett skjutbart tak över poolen ser till att smuts och löv inte hamnar i vattnet. Det bidrar till att du inte behöver rengöra den lika ofta. Du har har säkert bättre användning av din tid än att behöva lägga en lång stund på att fiska löv när du bara hade tänkt dig att göra några snabba vändor innan frukost.

Det enda som du egentligen behöver vara uppmärksam på att det inte hamnar snö på taket. När snön blir tung av väta eller om det hastigt fryser på, kan det bli för mycket för taket att bära och det förstörs.

Förläng badsäsongen

Här uppe i Norden är antalet dagar begränsade där vädret tillåter lek och aktivitet i poolen. Då är det bra att veta att det finns tillbehör som kan hjälpa till att förlänga säsongen.

När du har ett isolerande tak över poolen kan du använda den även om det regnar och stormar. Dessutom bidrar det till att det håller värmen längre under hösten och att du kan använda det tidigare än grannarna på våren.

De väl genomtänkta materialen som taket består av bidrar till att spara energi för uppvärmning. Det gör de genom att fungera ungefär som ett växthus i och med att de förhindrar värmeförlust under de mörka timmarna och ackumulerar värmen när solen skiner.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.