Skäggtrenden

publicerad 21 september 2021

Skäggtrenden är inget nytt, om man tänker efter. Skägg var populära på 1900-talet och kombinerades med århundradets fina herrkläder. För några år sedan märktes det tydligt hur skäggmodet kom tillbaka. Visserligen gällde det en annan klädstil men det viktigaste är att skägget återigen stod i rampljuset när det kommer till herrmode.

Vad ska herrarna tänka på om de valt att ha ett skägg? Det viktigaste är att vårda sitt skägg på rätt sätt. Att använda rätt skäggschampo är ett bra första steg. Finns det flera produkter och rutiner som man ska ha i åtanke? Ja, dessa berättar vi om i nästa rubrik.

Att vårda sitt skägg

Hur vårdas skägget? Här kommer de användbaraste tipsen:

  • Tvätta skägget – köp ett schampo som passar ditt skägg. Tänk på att skägget behöver mer vård och funk än ditt hår.
  • Köp balsam – ja, det finns skäggbalsam och den är en av basprodukterna. Skägg är oftast grovt och hårt i sin struktur därför kan en bra balsam göra underverk. Använd den efter tvätt, precis som på håret
  • Återfukta med olja – oljan appliceras på fuktigt skägg när du kommit ur duschen

Att vårda skägget är ingen vetenskap. Man behöver endast några grundläggande kunskaper för att få det att må bra. Bland det viktigaste är att klippa det rätt. Hur man gör det finns att läsa härnäst.

Klippa skägget

Att klippa skägget känns som en självklarhet för många och det är det också. Tänk på följande saker:

  • Skägget uppför sig lite som håret på huvudet. Den kan vara lite rörigt och i oordning. Oroa dig inte för det utan kamma det innan du klipper.
  • Skaffa dig en skäggtrimmer som har många funktioner. Ibland behöver du kanske klippa lite grann medans andra gånger krävs det en mer noggrann klippning beroende på hur länge du låtit skägget växa.
  • Följ ansiktsformen – följ formen på ditt ansikte när du trimmar. Vissa passar i större och lägre skägg, andra i kortare. Titta vad som är snyggt på dig och följ den trenden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.