Såhär köper du kryptovalutor idag

publicerad 20 maj 2022
Ripple

Är du intresserad av att investera, köpa eller sälja kryptovalutor? Dessa digitala tillgångar har tagit den ekonomiska marknaden med storm och idag finns det flera olika återförsäljare och handelsplattformar som erbjuder användare att investera, köpa, byta eller sälja kryptovalutor.

De personer som är nybörjare inom kryptovalutor kan dock känna sig förvirrade. Det är en helt ny marknad för många och dessutom har den inte funnits under så många år ännu. Hur köper du kryptovalutor idag?

Hitta en bra handelsplattform

Det finns hundratals hemsidor där ute som erbjuder handel med kryptovalutor. Här kan du välja mellan antingen reglerade eller oreglerade marknader. Att använda en handelsplattform som är kopplad till en myndighet, gör att du som användare behöver ange personliga uppgifter såsom personnummer och adress bevis, för att följa de KYC lagar som nästan alla europeiska länder har.

På oreglerade marknader kopplar du en mejladress till ditt konto, vilket betyder att du delar med dig av mindre privat information till verksamheten. Du är dock inte skyddad som konsument på samma sätt.

Plattformar som använder Artificiell Intelligens

Att använda sig av handelsplattformar såsom Bitcoin Pro är också av intresse. Här behöver du själv inte veta exakt när du bör köpa eller sälja – istället tar artificiell intelligens hand om arbetet åt dig. Detta är något att rekommendera om du är en riktig nybörjare inom marknaden och har pengar att investera i automatisk AI investering.

Banker och verksamheter online erbjuder kryptovalutor

Idag finns det även många verksamheter och banker som även accepterar digitala valutor. Även banker har börjat acceptera de största kryptovalutorna som Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin och många fler. Det betyder att du inte behöver skapa ett extra konto än t.ex. ditt bankkonto eller konto på börsen.

Lär dig om digitala valutor innan du sätter igång

Att lära sig om hur digitala valutor fungerar är det allra bästa innan du sätter igång. Det är en stor marknad och det kan vara förvirrande om du precis har börjat intressera dig av att handla, byta, sälja eller köpa kryptovalutor. Det finns mycket information att ta del av på internet.

Det kan även vara smart att själv börja investera i de valutor som intresserar dig. Erfarenhet ger kunskap och det går att lära sig mycket genom att testa sig fram. Tänk på att kryptovalutor är en marknad som snabbt ändrar sig och värdet på en speciell valuta kan både sänkas- och höjas i värde på bara några timmar.

Många som är intresserade av kryptovalutor har därför oftast stenkoll på marknaden och kontrollerar kontinuerligt på hur priserna och värdena ser ut. Eftersom krypto börsen är öppen hela tiden, finns det även mycket som kan hända närsomhelst.

Ju mer koll som du har på marknaden och vad som händer, desto bättre. Det ger dig information om när det är bäst att köpa eller sälja en viss valuta. Det finns även många dedikerade appar som hjälper dig med arbetet, tillsammans med många krypto entusiaster där ute som delar samma intresse och som du kan lära dig av.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.