Så kan man spara pengar under vintern som kommer

publicerad 24 oktober 2022

Sverige och resten av Europa och världen befinner sig precis på kanten till vad som kan vara en ny tuff ekonomisk kris. Det är omöjligt att förutspå vad som kommer att hända, men att inflationen redan nu slår hårt mot svenska hushåll är ett faktum. På grund av detta så är det många som letar efter sätt att spara in pengar. 

Men det är inte helt enkelt när bland annat elpriset är så högt som det är. Samtidigt så kan man inte bara lägga sig ner och kapitulera utan det gäller att man gör sitt bästa för att spara in el där man kan. Precis som i björnen sover gäller det att hålla sig på tårna för att inte bli helt lamslagen av dessa kostnader.

Elpriset

Elpriset och energikostnader är det som de allra flesta oroar sig allra mest kring. Elpriset har skjutit i höjden men är inte konstant på astronomiska nivåer. Elpriset går upp och ner beroende på efterfrågan och utbud och är dessutom mycket lägre när det är väldigt blåsigt. Att till exempel vänta med att använda sig av tvättmaskin och torktumlare tills sent på kvällen eller till och med natten kan spara stora summor pengar i det långa loppet. Om du exempelvis har en bastu eller någonting som tar mycket el så kan du vänta tills blåsiga dagar för att använda dessa.

Köpa på second hand

Även om man inte behöver köpa nya kläder stup i kvarten så är det ändå någonting som behöver göras med jämna mellanrum. Istället för att spendera stora summor på nya kläder kan man köpa kläder på second hand för att spara stora summor pengar sett över tid. Att köpa kläder på exempelvis Facebook marketplace kan vara ett sätt att hitta riktigt snygga kläder till mycket bättre priser. Detta kan man läsa mer om på svensktderby.se.

Köp mat när det är bra erbjudanden och frys in

Att köpa mat är också någonting som har blivit mycket dyrare på senare tid. Att utnyttja olika erbjudanden och extrapriser är således ett bra sätt att spara in pengar i det långa loppet. Om exempelvis smör eller liknande är på extrapris så kan det vara en god ide att köpa på sig så mycket som man känner är rimligt och sedan frysa in. Även om det kanske bara rör sig om några tiotals kronor i extrapris så kan det ändå leda till stora sparade summor i det långa loppet. Håll koll på reklamer som kommer till brevlådan eller få mer information på pressnytt.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.