Så här enkelt kan barnen resa i sommar!

publicerad 19 maj 2021
barnen

Snart kommer sommaren. Tiden på året när vi har semester, åker till stranden, äter glass och njuter av vädret. Det är även klassresornas och träningslägrens högsäsong. Många familjers ekonomi har blivit negativt påverkade av coronapandemin och alla restriktioner, och då kan det vara en utmaning när barnen ska på någon typ av gruppresa. Som tur är finns det en enkel lösning – klassen eller föreningen kan tjäna pengar på försäljning!

Hur kan man enklast tjäna pengar på försäljning?

Till att börja med gäller det att välja en så lättsåld produkt som möjligt. Det ska vara något som de allra flesta har användning för, och något som barnen gillar. Regel nummer ett när det kommer till försäljning är att man tror på sin produkt. De flesta företag erbjuder varuprover innan man bestämmer sig. Tänk på att den billigaste produkten inte behöver vara den mest lättsålda, och ni vill inte behöva sälja en miljon produkter för att tjäna ihop till resan.

Sätt upp ett mål för er försäljning. Hur mycket pengar behöver ni tillsammans, och hur mycket innebär det att varje spelare/klassmedlem måste sälja? Detta ska man sedan helst göra en löpande uppföljning på, för att hålla motivationen på topp.

Välj ut en ansvarig vuxen. Se till att företaget som står för produkterna ni ska sälja underlättar så mycket det bara går för denna, ingen vill spendera alla lediga kvällar och helger för att dela ut produkter, registrera, ha koll på restbeställningar när varan tagit slut och i slutänden få alla siffror att gå ihop. Om de kommer färdigsorterade sparar det mycket tid för den som är säljansvarig.

Hur håller man motivationen uppe?

Låt barnen se hur bra deras produkter i själva verket är. Ett sätt är att jämföra dem med andra, likvärdiga produkter så att de ser att priset eller kvaliteten de erbjuder sina kunder är betydligt bättre. Om de ser att de låter kunderna göra en bra affär känns det mycket roligare att gå runt och knacka dörr.

Redovisa försäljningen varje vecka t ex, och se hur mycket närmare ni har kommit ert mål och hur mycket som kvarstår. Fyll i ett stapeldiagram eller liknande så är det enkelt att se framstegen.

Försäljning ska vara roligt, inte kännas som ett tvång. Lär barnen att alltid möta sina kunder med ett leende, och att ett nej är inget som ska tas personligt. Beröm dem när det går bra, och peppa dem dagar det har gått lite trögt. Det kan vara kul att leta upp lite professionella säljtips på nätet, så att de känner att de har lärt sig något.

Påminn om målet. Sätt upp en anslagstavla där hemma med bilder eller artiklar om platsen de ska åka till, så att de hela tiden kan fokusera på vad belöningen är.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.