Intresset för att odla stort som smått ökar

publicerad 8 april 2021

Den härliga våren nalkas runt hörnet. På vissa håll i vårt avlånga land så är våren redan här medan den på andra håll låter vänta på sig bara en liten stund till.

Med våren så börjar även vårkänslorna att pirra i hela i kroppen samtidigt som man vill ut och känna doften av våren ihop med ljudet av vacker fågelsång. Vinterjackan och de stora tunga kängorna är också ett minne blott nu när våren äntligen är här.

Att dagarna blir längre och att solens strålar värmer våra ansikten är också saker som hör våren till. Vi laddas alla med massor av ny energi där allt känns lättare och roligare. Ja allt detta ovan nämnt ihop med massor av andra saker därtill har gjort våren till en favoritårstid hos många människor.

På grund av den rådande coronapandemin så har vi människor heller inte rest lika mycket som tidigare utan vi alla har blivit mera hemmasittande. Detta har även resulterat i att folk har blivit mera kreativa och börjat att intressera sig för olika saker, som exempelvis trädgårdsskötsel och odlingar av olika slag.

I sin trädgård vill man även fullständigt kunna slappna av samtidigt som man även vill kunna njuta fullt ut. Detta kan ibland kan vara svårt och särskilt om man kanske har nyfikna grannar eller förbipasserande som kan se in i ens trädgård. Här kan en bra lösning vara att plantera en vacker portugisisk lägerhägg och där denna ger det insynsskydd som man behöver.

Mera än bara ett funktionellt insynsskydd

Förutom att den portugisiska lagerhäggen fungerar som ett mycket bra insynsskydd så är den även en mycket vacker och kraftigt vintergrön häck som skapar ett riktigt bra vindskydd. En stor fördel med lagerhäggen är också att den aldrig tappar sina löv och där löven är mörkgröna på hösten och ljusgröna på våren.

Lagerhäggens små vackra löv skapar också ett lyxigt utseende som många tycker om att ha i sin trädgård. Växten har ljuvliga små rosafärgade små kvistar och i juni så blir den till och med än vackrare när dess små vita blommor slår ut.

Vill man kunna känna sig helt bekväm med att sola i sin trädgård eller kanske äta en trevlig middag i den ljuvliga sommarkvällen utan att samtidigt få en massa nyfikna blickar på sig, ja då kan även en tät ligusterhäck vara ett mycket bra alternativ. Även denna växt ger dig den vackra täta gröna färgen som så många älskar samtidigt som den också ger ett bra vind- och insynsskydd.

Trädgården är även till för så mycket mera än för att enbart skapa ett skydd för insyn och mot väder och vind. Intresset för att odla sina egna grönsaker har heller aldrig varit större än just nu.

Det finns få saker som smakar bättre än egenodlade grönsaker samtidigt som man även vet om vart grönsakerna kommer ifrån. Så har du ännu inte börjat att planera för sommarens alla odlingar i dig trädgård, ja då är det i allra högsta grad dags att börja plantera dina tankar för detta redan nu.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.