Förbered dig för att flytta hemifrån

publicerad 28 december 2020

När det är dags att flytta hemifrån så är det en hel del saker som måste göras. Att flytta hemifrån startar med att du fått tag på en lägenhet att hyra. Det finns flera hyresbostäder på marknaden idag. När du ska hyra så är det ett måste skriva ett avtal. I detta hyresavtal så ska det stå vad hyran är på varje månad, vad som ingår i denna hyra samt uppsägningstid. Se till att du efter du har signerat detta avtal att även teckna en hemförsäkring. Sedan är det bra att även teckna ett avtal för el samt kolla upp vad för abonnemang du behöver. Det kan vara tv, bredband och telefon.

Vad behöver du till din lägenhet?
Det finns en del nödvändiga saker du behöver ha direkt då du flyttar. Saker till köket är det mest centrala. Satsa gärna på kastruller i olika storlekar, en stekpanna, en ugnsfast form, knivar samt tallrikar, glas och bestick. Stekspade, dl-mått, durkslag är andra saker som är bra att ha direkt. Utöver saker till köket, satsa även på städutrustning, som dammsugare och mopp. Köp även hem en del bra verktyg, som hammare, skruvmejslar och så vidare.

Mer nödvändiga saker
Du behöver även ha en säng att sova i, sängkläder att bädda med, täcke och kuddar. Handdukar till badrummet är även det bra att ha med en gång. Sen är det andra saker du kanske känner du vill ha direkt, som soffa och tv med mera. Det är inte ett måste att köpa allt nytt. Det finns mycket du kan hitta begagnat eller så kanske du har generösa släktingar som kan skänka dig saker du behöver. Ett hett tips är annars att börja önska dig saker till det egna hemmet för du flyttar, så att du har mycket av det du behöver direkt. Resten kan köpas allt eftersom.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.