De bästa spartipsen för hushållet

publicerad 14 juli 2021

Spara är ett ord som klingar väldigt varierande i olika människors öron. För vissa är det praktiskt, nödvändigt och visar på framförhållande. För andra är det tråkigt, onödigt och visar på snålhet. Du kanske inte är beredd att spendera mindre på kläder och skor, eller gå ut mindre med kompisarna nu när sommaren äntligen är här. Om du identifierar dig med detta kommer du garanterat att gilla det vi nu ska berätta – du kan faktiskt spara massor av pengar utan att behöva göra några uppoffringar!

Något som det är väldigt enkelt att spara pengar på, utan att behöva känna att man offrar någonting överhuvudtaget är elräkningen. Det finns väldigt många elbolag i Sverige, faktiskt över 100 stycken som alla har olika erbjudanden, avgifter och rabatter. Detta innebär att det är grundläggande att jämföra dessa olika elavtal så att du vet att du garanterat får det som passar bäst för just dig och dina omständigheter.

Ett annat klockrent område att spara på är dina försäkringar. Vet du att många försäkringar täcker betydligt fler saker än vad man tror, kanske är du dubbelförsäkrad utan att veta om det? Självklart ska du jämföra olika bolag även här, det kan skilja väldigt mycket mellan dem.

När såg du senast över ditt mobilavtal? Om du har haft samma avtal under en lång tid är det ganska troligt att du betalar mer än nödvändigt. Konkurrensen mellan de olika mobiloperatörerna gör att avtalen hela tiden uppgraderas, så du kan med största säkerhet komma billigare undan trots att du behåller exakt samma villkor – eller till och med ännu bättre – än de du har idag.

Maten är såklart en stor utgift i varje hushåll, och här finns det mycket man kan göra. Om du vill göra en mer ambitiös satsning rekommenderar vi att du tar del av affärernas specialerbjudanden och rabattkuponger och baserar din veckomeny på dessa. Passa på att bli bonuskund på en eller flera av dina favoritaffärer, så får du extra bra priser på många matvaror.

Ifall du inte är beredd att planera flera dagar i förväg är ett enkelt alternativ att göra matlådor till jobbet. Genom att fixa matlådor sparar du inte bara pengar utan även tid, och det är dessutom lättare att äta nyttigt genom att du har full koll på vad du stoppar i dig.

Gå aldrig och handla när du är hungrig, förbered en inköpslista och håll dig till den samt att ha med dig egna påsar istället för att köpa nya hela tiden är andra enkla men ändå effektiva tips.

Se över vad du egentligen ser på TV. Du kanske har ett TV-abonnemang, kabel-TV, Netflix, Amazon Prime, ViaPlay osv, och då är frågan vad som verkligen är nödvändigt. Du kanske har någon vän eller familjemedlem du kan dela konton med?
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.