Regeringen deltar på hbtq-ministermöte

publicerad 25 september 2023
- av Jan Sundstedt
Jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) möter sina nordiska kollegor idag.

Sveriges jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) möter idag och i morgon sina kollegor i Nordiska ministerrådet för jämlikhet och LGBTI i Reykjavik. Fokus ligger bland annat på att stärka ”transpersoners lika rättigheter och levnadsvillkor”.

– Island har bedrivit ett ambitiöst arbete under sitt ordförandeskap i Nordiska Ministerrådet. Arbetet för jämställdhet, kvinnors och flickors rättigheter och hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter blir viktiga frågor också under Sveriges ordförandeskap i Nordiska Ministerrådet 2024, säger Paulina Brandberg, i ett pressmeddelande.

Under mötet diskuterar ministrarna hur det gemensamma samarbetet för jämställdhet och hbtqi-personers lika rättigheter i Norden kan stärkas. Man ska också ta fram strategier för att motverka vad man menar är ”tillbakagången” av hbtq-personers och transpersoners lika rättigheter och levnadsvillkor globalt.

Paulina Brandberg träffar också Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir och deltar i ett panelsamtal ”om framsteg och behovet av fortsatta insatser på hbtqi-området i de nordiska länderna”.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!