Regeringen deltar på hbtq-ministermöte

publicerad 25 september 2023
- av Jan Sundstedt
Jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) möter sina nordiska kollegor idag.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Sveriges jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) möter idag och i morgon sina kollegor i Nordiska ministerrådet för jämlikhet och LGBTI i Reykjavik. Fokus ligger bland annat på att stärka ”transpersoners lika rättigheter och levnadsvillkor”.

– Island har bedrivit ett ambitiöst arbete under sitt ordförandeskap i Nordiska Ministerrådet. Arbetet för jämställdhet, kvinnors och flickors rättigheter och hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter blir viktiga frågor också under Sveriges ordförandeskap i Nordiska Ministerrådet 2024, säger Paulina Brandberg, i ett pressmeddelande.

Under mötet diskuterar ministrarna hur det gemensamma samarbetet för jämställdhet och hbtqi-personers lika rättigheter i Norden kan stärkas. Man ska också ta fram strategier för att motverka vad man menar är ”tillbakagången” av hbtq-personers och transpersoners lika rättigheter och levnadsvillkor globalt.

Paulina Brandberg träffar också Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir och deltar i ett panelsamtal ”om framsteg och behovet av fortsatta insatser på hbtqi-området i de nordiska länderna”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!