IT-jätten Oracle lämnar vänsterliberala Silicon Valley

publicerad 16 december 2020
- av Markus Andersson
Oracle lämnar Silicon Valley.

Oracle blir det senaste i en lång rad techbolag som väljer att lämna Kalifornien och istället flytta till Texas. Orsaken tros dels vara Texas förmånliga skatteregler men också att många företag tröttnat på den extrema vänstervridningen i Silicon Valley.

Oracles nya hembas blir staden Austin och i ett uttalande skriver man att man tror att Texas kommer att passa företaget betydligt bättre att verka i än Kalifornien.

Vi tror att den här platsen ger Oracle bäst förutsättningar för tillväxt och ger vår personal mer flexibilitet när det handlar om var och hur de arbetar”.

Företaget har omkring 135 000 anställda och räknas som världens näst största mjukvarutillverkare. Techradar skriver att flytten till Austin, Texas inte kommer som en överraskning och att Oracle redan förra året flyttade sin årliga konferens från San Frasisco till Las Vegas.

Organisationens politiska tillkännagivanden har framstått som allt mer malplacerade bland sina mer vänstervridna kollegor i Silicon Valley”, skriver man.

Att Kalifornien i allmänhet och Silicon Valley i synnerhet är extremt vänstervridet har bekräftats gång på gång, bland annat av Facebooks grundare Mark Zuckerberg.

Inte sällan ser de anställda sig också som politiska aktivister i första hand och har vid flera tillfällen arrangerat demonstrationer och ”strejker” mot sina arbetsgivare för att få dessa att svänga i olika frågor.

Många företagsledningar i regionen sägs nu ha tröttnat på den extrema vänstervridningen och den politiska aktivismen och väljer helt enkelt att flytta sina verksamheter till andra platser där man kan verka mer i lugn och ro.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!