Moderaternas väljarstöd är på den lägsta nivån på åtta år, och partiet hade bara fått 15,2 procent av rösterna om det varit val idag.
Liberalerna ligger fortsatt under riksdagsspärren – samtidigt som C, KD och MP alla befinner sig på något osäker mark med mellan 4,3 och 5,1 procent.
Det är Sentio som gjort mätningen på beställning av Riks och det framgår att Moderaterna minskar med 2,4 procentenheter, från 17,6 till 15,2 procent, och även om också SD backar något jämfört med februari förblir man näst största parti med 23,1 procent av väljarstödet.
Socialdemokraterna är dock fortsatt ohotade som Sveriges största parti och ökar med 2 procentenheter till 33,3.
L ökar med 0,5 procentenheter jämfört med förra mätningen men får ändå bara 3,8 procent och befinner sig därmed under fyraprocentsspärren. Även C ligger farligt nära spärren när man minskar från 4,7 till 4,3 procent.
Om man tittar på blocken så framgår det att oppositionen har en tydlig majoritet med 51,7 procent jämfört med Tidöpartiernas 47 och att det av allt att döma hade blivit ett maktskifte om det var val idag.
Noterbart är också att partier utanför riksdagen sammanlagt får 1,8 procent av rösterna – och att liberalkonservativa Medborgerlig Samling ökar till 1,0 procent.

”Allt fler börjar tröttna”
– Det känns oerhört bra. Vi känner i samtalet med väljarna, att vi växer. Allt fler hittar till Medborgerlig Samling. Allt fler efterfrågar vår politik och säger att de vill se den på riksplanet. Spännande och härligt att se, säger partiledaren Daniel Sonesson till Riks.
Han tror att många väljare är missnöjda med den sittande regeringen och hur man upplever att de högt ställda förväntningarna inte har infriats.
– Vi upplever att allt fler börjar tröttna på hbtqi-myndigheter, fortsatt höga mängder av utdelade uppehållstillstånd, oförmåga att minska antalet myndigheter, woke-politik och skatteslöseri. Allt fler söker förändring – på riktigt, fortsätter han.
Många anser att det är bortkastat att lägga sin röst på ett parti utanför riksdagen, men Sonesson argumenterar för att det snarare är en röst på Tidöpartierna som är bortkastad i dagsläget.
– Önskar man könstillhörighetslagar, fortsatt hög utdelning av uppehållstillstånd, jämställdhetsmyndigheter, hbtqi-strategiska myndigheter, vapenlagar som slår mot hederliga medborgare istället för kriminella så är en röst på Tidö en bra röst. Önskar man inte det så blir den rösten bortkastad. Önskar man en röst på färre myndigheter, mindre byråkrati, ett stopp för woke och skatteslöseri – då är en röst på Medborgerlig Samling den enda icke bortkastade rösten, slår han fast.