Tonåring skottskadad i Borås

publicerad 3 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Yngling i 15-årsåldern skottskadad.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Skjutningarna fortsätter runt om i landet. Under gårdagen blev två personer beskjutna utanför en pizzeria i Borås. En av de skadade är enligt uppgifter en pojke i 15-årsåldern.

Två personer sköts i stadsdelen Hässleholmen i Borås strax efter kl 19 på tisdagskvällen, skjutningen ska ha inträffat utanför Hässle Pizzeria, vid Våglängdsgatan 5.

En maskerad gärningsman ska enligt vittnesuppgifter ha lämnat platsen på en elsparkcykel eller en så kallad kick-bike. Ytterligare vittnesuppgifter talar om att det har varit väldigt stökigt vid brottsplatsen.

De två offren ska ha körts till sjukhus av privatpersoner och det handlar om en tonårspojke i 15-årsåldern, som enligt polisen är skjuten i ena benet, samt en man i 25-årsåldern, även han med en skottskada i ett ben. Det har också rapporterats om skottskador i bålen.

Polismyndigheten i region Väst har mot bakgrund av det inträffade inlett en så kallad “särskild händelse”. Det innebär att man kan använda all tillgänglig personal i regionen om kommenderingschefen så beslutar. En förundersökning med rubriceringen mordförsök har också inletts.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!