Inrikes

“EU inte rättmätig fredspristagare”

EU kan inte få Nobels fredspris då de är inblandade i flera krig menar Internationella Fredsbyrån

EU kan inte få Nobels fredspris. Det menar Internationella Fredsbyrån som också fördömer att priset delats ut till USA:s president Barack Obama och menar att fredspristagarna i själva verket för krig.
Radioinslaget kan också laddas ned här.

Att EU har fått Nobels fredspris har mött stor kritik. Nya Dagbladet har intervjuat Internationella Fredsbyrån som själva tog emot fredspriset år 1910. Tomas Magnusson, en av två ordförande på byrån, menar att nobelkommittén struntar i Nobels testamente och svarar också på frågor om möjligheterna att dra Obama och andra makthavare inför rätta för krigsbrott.

USA inte heller någon fredsförfäktare
USA bröt mot internationella konventioner när de gick in i Irak och så sent som i förra veckan genomförde USA tester med de allra senaste atombomberna, berättar Magnusson.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!