USA:s försvarsminister: Israel överväger att attackera Iran

publicerad 22 februari 2012

USA:s försvarsminister Leon Panetta bedömer att sannolikheten är stor att Israel under våren kommer att attackera Iran och bomba dess kärnanläggningar, det skriver Washington Post. Panetta tror att detta förmodade anfall mot Iran kommer att ske under april, maj eller juni. Detta innan Iran går in i vad israelerna kallar för ”zon av immunitet” för att kunna bygga kärnvapen.

USA:s försvarsminister Leon Panetta

Israelisk media rapporterade förra året under oktober att den israeliska underrättelsetjänsten är emot en flygattack mot Iran, men att landets premiärminister Benjamin Netanyahu och försvarsministern Ehud Barak är entusiastiska till idén.Enligt tidningen ska USA:s president Barack Obama och Panetta varit tydliga med att de opponerar sig mot ett Israeliskt angrepp på Iran. Skälet sägs vara att de tror att det skulle förstöra för det internationella sanktionsprogrammet att hindra Iran att trampa över gränsen. Det är inte klart från Vita husets sida hur de ska svara om Israel går till angrepp mot Iran.

Tidigare under månaden besökte Mossad chefen Tamir Pardo, Washington där han pratade om möjligheten av ett militärt angrepp på Iran.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.