Det blir inget ”runförbud”

publicerad 30 maj 2019

Det blir inget förbud av runor, eller ”rasistsymboler” som Aftonbladet väljer att kalla dem. I alla fall inte enligt utredningen.

Förra sommaren tillsatte regeringen, med Morgan Johansson (S) i spetsen, en utredning om att förbjuda vissa runor enligt lagen om ”hets mot folkgrupp”. Utredningen är nu klar och ingen lagändring föreslås, då lagen anses vara duglig som den är.

Bakgrunden till utredningen är bland annat att Nordiska Motståndsrörelsen använder Tyr-runan som symbol. Det tilltänkta ”runförbudet” har lett till stor ilska bland asatroende och andra.
Om Morgan Johansson väljer att hörsamma utredningen är dock inte hugget i sten. Han har via sin pressekreterare avböjt att kommentera.

Utredningen föreslår inga lagändringar, det är för tidigt att uttala sig om hur regeringen kommer att ta detta vidare”, skriver Morgan Johanssons pressekreterare Adriana Haxhimustafa.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!