Bilsprängningar i Malmö

publicerad 18 juli 2019
Arkivbild.

Polisen i Malmö utreder två misstänkta bilsprängningar. Under natten förstördes två bilar i explosionsartade bränder. Vid den ena branden har man konstaterat en explosion medan man i det andra fallet misstänker att något explosivt har antänt bilen.

Vid 00.20-tiden larmades räddningstjänst och polis till en adress i centrala Malmö. Flera personer hade då ringt 112 och larmat om explosioner och en brinnande bil. Ett större område kring platsen spärrades av då man fruktade ytterligare explosioner.

Drygt en timme senare sprängs en bil på Regementsgatan i stadsdelen Fridhem. Bilen totalförstördes vid explosionen, som beskrivs som mycket kraftig av boende i området. Ett större område kring explosionsplatsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning och för att säkra platsen.

Nationella bombskyddet kallades till Regementsgatan och kunde konstatera att en explosion hade inträffat. Det är dock fortfarande okänt vilken typ av sprängladdning som använts. Inga personskador har rapporterats in efter sprängningarna.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.