Inrikes

Bilsprängningar i Malmö

Arkivbild.

Polisen i Malmö utreder två misstänkta bilsprängningar. Under natten förstördes två bilar i explosionsartade bränder. Vid den ena branden har man konstaterat en explosion medan man i det andra fallet misstänker att något explosivt har antänt bilen.

Vid 00.20-tiden larmades räddningstjänst och polis till en adress i centrala Malmö. Flera personer hade då ringt 112 och larmat om explosioner och en brinnande bil. Ett större område kring platsen spärrades av då man fruktade ytterligare explosioner.
Drygt en timme senare sprängs en bil på Regementsgatan i stadsdelen Fridhem. Bilen totalförstördes vid explosionen, som beskrivs som mycket kraftig av boende i området. Ett större område kring explosionsplatsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning och för att säkra platsen.

Nationella bombskyddet kallades till Regementsgatan och kunde konstatera att en explosion hade inträffat. Det är dock fortfarande okänt vilken typ av sprängladdning som använts. Inga personskador har rapporterats in efter sprängningarna.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!