MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Arla lägger ner Gefleortens mejeri

publicerad 13 december 2019
- av Per Nordin

Så sent som 2017 köpte Arla Gefleortens mejeri. Nu läggs verksamheten ner och samtliga 45 anställda förlorar jobben.

Till Lantbrukets affärstidning säger Arlas Sverigechef Patrik Hansson att det är ”finansiella utmaningar” som ligger till grund för nedläggningen och att verksamheten stängs ner i början av maj nästa år.

Den mjölk från 40-50 lokala mjölgårdar som idag levereras till Gefleortens mejeri kommer i framtiden att fraktas till Arlas mejeri i Stockholm. Varumärket Gefleorten kommer också att användas vidare efter att mejeriet har lagts ner.

En anledning till att mejeriet läggs ner är för att man enligt Arla inte har förutsättningar att producera laktosfria produkter och att det helt enkelt vore för dyrt att investera i för ändamålet relevanta maskiner.

Utmaningarna för Gefleortens mejeri har varit tuffa. Det har gjorts stora insatser för att effektivisera arbetet. Det är en väldigt lång epok som tar slut när mejeriet läggs ned, säger Patrik Hansson till ATL.

Gefleortens Mejeriförening bildades 1933 av av 17 mindre lokala mejerier och har försett trakten med mjölk sedan dess.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend