Massavhopp från Metro

publicerad 12 februari 2018
Arkivbild

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Krisen fortsätter för gratistidningen Metro. Nu rapporteras det att flera anställda sagt upp sig och det råder ett stort missnöje på tidningen.

I flera år har Metro dragits med svåra ekonomiska problem. 2014 rapporterade NyD om att tidningens nyhetsinnehåll hade outsourcats till TT. Orsaken var då att Metro inte hade de finansiella resurser för att kunna skriva egna nyhetsartiklar.

Nu rapporterar Dagens Media att flera medarbetare på Metro sagt upp sig. Detta beror på ett växande missnöje på tidningen bland de anställda.

Flera källor beskriver hur organisationen genomsyras av brist på ledarskap och otydlighet. Förvirring sägs råda kring Metros framtidsvision. En källa menar att de anställda inte känner sig hörsammade och att ledningen inte lyssnar när anställda försöker flagga för problemen”, skriver Dagens Media.

Innan jul valde Metros chefredaktör Staffan Erfors att lämna tidningen med omedelbar verkan. Avhoppet skedde samtidigt som Resumé skrev om att flera kvinnor anklagade Erfors för sexuella övergrepp. Anklagelserna har dementerats av Erfors och Metros vd Mikael König och de tillägger att avhoppet inte hade någonting att göra med anklagelserna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!