Massavhopp från Metro

publicerad 12 februari 2018
Arkivbild

Krisen fortsätter för gratistidningen Metro. Nu rapporteras det att flera anställda sagt upp sig och det råder ett stort missnöje på tidningen.

I flera år har Metro dragits med svåra ekonomiska problem. 2014 rapporterade NyD om att tidningens nyhetsinnehåll hade outsourcats till TT. Orsaken var då att Metro inte hade de finansiella resurser för att kunna skriva egna nyhetsartiklar.

Nu rapporterar Dagens Media att flera medarbetare på Metro sagt upp sig. Detta beror på ett växande missnöje på tidningen bland de anställda.
Flera källor beskriver hur organisationen genomsyras av brist på ledarskap och otydlighet. Förvirring sägs råda kring Metros framtidsvision. En källa menar att de anställda inte känner sig hörsammade och att ledningen inte lyssnar när anställda försöker flagga för problemen”, skriver Dagens Media.

Innan jul valde Metros chefredaktör Staffan Erfors att lämna tidningen med omedelbar verkan. Avhoppet skedde samtidigt som Resumé skrev om att flera kvinnor anklagade Erfors för sexuella övergrepp. Anklagelserna har dementerats av Erfors och Metros vd Mikael König och de tillägger att avhoppet inte hade någonting att göra med anklagelserna.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!