Lego stoppar samarbeten med Shell

publicerad 17 november 2015

Lego meddelade i förra veckan att företaget inte kommer att ingå några nya samarbetsavtal med Shell.

Greenpeace, som sedan i början på juli tryckt på för ett sådant beslut, välkomnar uttalandet.

– Vi är väldigt nöjda med Legos beslut att, efter nära ett halvt sekels partnerskap, överge framtida samarbeten med Shell. Nu visar Lego på riktigt miljö- och klimatansvar. Det har alltid varit obegripligt för mig varför de skulle samarbeta med en av världens värsta klimatbovar, säger Annika Jacobson, chef på Greenpeace i Sverige.

Över en miljon människor har varit inne på protestsidan och skickat mejl till Lego för att uppmana dem att avsluta samarbetet.

– Vi hoppas att oljeindustrin, som vill använda klimatförändringarna och de smältande arktiska isarna för att borra efter mer olja, får samma ställning i näringslivet, som till exempel tobaksindustrin, som inte många vill våra barn, som ju är dom som kommer drabbas av framtida klimatförändringar, säger Annika Jacobson.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.