Ekonomi

Lego stoppar samarbeten med Shell

Lego meddelade i förra veckan att företaget inte kommer att ingå några nya samarbetsavtal med Shell.

Greenpeace, som sedan i början på juli tryckt på för ett sådant beslut, välkomnar uttalandet.
– Vi är väldigt nöjda med Legos beslut att, efter nära ett halvt sekels partnerskap, överge framtida samarbeten med Shell. Nu visar Lego på riktigt miljö- och klimatansvar. Det har alltid varit obegripligt för mig varför de skulle samarbeta med en av världens värsta klimatbovar, säger Annika Jacobson, chef på Greenpeace i Sverige.

Över en miljon människor har varit inne på protestsidan och skickat mejl till Lego för att uppmana dem att avsluta samarbetet.

– Vi hoppas att oljeindustrin, som vill använda klimatförändringarna och de smältande arktiska isarna för att borra efter mer olja, får samma ställning i näringslivet, som till exempel tobaksindustrin, som inte många vill våra barn, som ju är dom som kommer drabbas av framtida klimatförändringar, säger Annika Jacobson.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Lego
  • Shell