Expressen tvingas till mångmiljonbesparingar

publicerad 25 oktober 2016
Expressens redaktion på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm

Den av familjen Bonnier ägda tidningen Expressen hårdsparar för att undvika förlust. Bara i år har pappersupplagan tappat 100 miljoner i intäkter.

Det är dystra tider för tidningsbranschen. Branschtidningen Resumé rapporterar om hur nyhetsbyrån TT planerar att göra sig av med 15 tjänster och Expressen upphör som kvällstidning – istället ska tidningen pressläggas vid midnatt.

För att Expressen ska undvika att gå med förlust krävs det mångmiljonbesparingar. Det är inte bara faktumet att Expressens pappersupplagor minskar. Tidningens satsning på webb-tv har visat sig kostsam och kommer sannolikt innebära en förlust i 100-miljonersklassen.

För att Expressen ska kunna redovisa svarta siffror i bokslutet krävs det mångmiljonbesparingar. I första hand minskas inhyrd personal på tidningen, skriver Resumé.

Resumé skriver också att hälften av de som läser Expressens pappersupplaga på vardagar är 55 år eller äldre.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.